2 tidsbesparande verktyg som automatiserar din Shopify Plus-webbshop

Tidsbesparande verktyg som automatiserar din Shopify Plus-webbshop

”Fokusera på det som räknas. Automatisera resten” Anni Marin, eCommerce Growth Hacker & Shopify Plus-handlare

Brukar du ställa väckarklockan för att hantera kampanjer, flash sales eller produktsläpp? Och sedan dubbelkolla att du har schemalagt dina händelser vid rätt tid? 

Det kan snabbt bli komplicerat att driva en e-handel. Långa nätter och mycket kaffe brukar krävas för att hantera alla produktsläpp, kampanjer och flash sales. För att inte tala om stressen och risken för chargebacks. 

Men det finns ett ljus i tunneln för alla Shopify Plus-handlare. Med Shopify Flow och Launchpad kan du automatisera även de tråkigaste och struligaste processerna (som att starta en kampanj exakt klockan 24:00). Dessutom är apparna helt gratis och superenkla att installera och använda. Här går vi igenom hur du kan spara tid varje dag med Flow och Launchpad. 

Automatisera manuella arbetsuppgifter med Shopify Flow 

Hur kan du spara tid med Flow? 

Flow hjälper e-handlare att automatisera allt dagligt backend-arbete. Det betyder att: 

 • Du behöver inte längre hantera högriskordrar manuellt. 

Flow kan skapa en avisering och starta rätt arbetsflöde för att hantera en order (t.ex. förhindra att betalningen behandlas eller meddela medarbetare när det kommer en extremt stor beställning).

 • Du slipper hantera lagret. 

Flow kan tagga produkter när de tar slut eller när de fylls på igen (lägg till Klaviyo så kan du även skicka ett mejl för att meddela dina kunder). 

Istället kan du: 

 • Spåra rabattkoder och belöna lojala kunder baserat på deras köp och aktivitet i din webbshop (t.ex. ge lojalitetspoäng till dem som lämnar en positiv recension). 
 • Personalisera kundens resa genom att lägga till ett visst flöde (t.ex. skicka ett tackmeddelande efter kundens andra beställning). 
 • Automatiskt lägga till taggar när en kund skapas, när kunden beställer eller annullerar en order och starta rätt arbetsflöde. 
 • Automatiskt tagga kunder baserat på deras aktuella order (t.ex. kunder som begär mycket pengar tillbaka).
 • Hantera ordrar effektivare. När en order skapas eller återbetalas kan Shopify Flow automatiskt meddela ditt logistikteam. 
 • Och mycket, mycket mer.

Kort sagt kan Shopify Flow hjälpa dig att hantera de dagliga processerna på ett effektivt sätt. Samtidigt kan du fokusera på det som är riktigt viktigt att få din e-handel att växa. 

Men hur mycket tid sparar jag egentligen med Shopify Flow?

Enligt Shopify har appen Shopify Flow sparat 22 miljoner arbetstimmar. 

Tänk på vad det betyder.  

Det gick åt 7 miljoner arbetstimmar när man byggde Empire State Building. Arbetstimmarna som sparats med Shopify Flow skulle alltså räcka till att bygga 3,14 Empire State Building! Tänk då vad du skulle kunna göra för din verksamhet.

”Din tidsanvändning är den bästa indikatorn på hur din framtid kommer att se ut.” Mark Cuban

Automatisera e-handelskampanjer med Shopify Launchpad

”Shopify Flow och Launchpad samarbetar perfekt och jobbar hand i hand” – Mikko Rekola, Leading Growth Hacker och Shopify Plus-handlare

Shopify Launchpad är ett automatiseringsverktyg som hjälper e-handlare att automatisera sina att göra-listor inför reor, produktlanseringar och andra kampanjer. 

Med andra ord: du behöver inte tänka på att schemalägga eller hantera marknadskampanjer, flash sales och produktsläpp de går helt på autopilot. 

Med Launchpad kan du schemalägga, övervaka och hantera händelser som normalt sett skulle kräva att du går upp mitt i natten och gör ändringar live. Kort sagt: Launchpad är en oslagbar tidsbesparande app och en riktig lifesaver inför jul och Black Friday/Cyber Monday. 

Tänk dig nu att du ska köra en sensommarrea med specialpriser på olika produkter. 

Med Launchpad kan du enkelt:

 • välja specifika produkter att publicera i rean
 • göra tillfälliga ändringar i produktbeskrivningar och lagernivåer
 • göra en tillfällig prisändring på produkterna exakt när rean börjar 
 • schemalägga exakt tid för reastarten 
 • samla in realtidsdata för att se hur kampanjen fungerar och göra ändringar vid behov

Du kan till och med byta tema under rean. Det som normalt sett skulle sysselsätta hela teamet kan nu skötas helt automatiskt. 

”Ta tillbaka din tid och boosta din tillväxt” – Tahmine Mehr, Woolman

Spara tid och automatisera din Shopify Plus-webbshop med Flow och Launchpad

Med automatiseringsverktyg för e-handlare, som Launchpad och Flow, kan du effektivt frigöra massor av tid. Istället för att jobba med samma återkommande manuella processer kan du fokusera på det som är viktigt: att få din e-handel att växa. Vi på Woolman har lång erfarenhet av detta och hjälper dig gärna att sätta upp processerna.

Är du redo att superboosta din e-handel? 

 Kontakta oss