Har du fått en gratis NetSuite-demonstration och funderar på nästa steg?

Har du fått en gratis NetSuite-demonstration och funderar på nästa steg?

Många som har stått inför en NetSuite ERP-implementering känner igen sig i den här situationen. Det finns flera olika leverantörer och nästan alla erbjuder en gratis NetSuite-demonstration. Det är ett bra sätt att få se systemets rollbaserade dashboards och den transparenta realtidsbild det erbjuder.

Hur upplevde du demonstrationen?

En demonstration är ett bra tillfälle att lära känna företaget och teamet som håller i presentationen. Du får ofta en känsla för om du vill gå vidare och genomföra implementeringen med just den leverantören. Under samtalets gång får du massor av tyst information och insikter i hur samarbetet skulle se ut. Vi rekommenderar verkligen att du lyssnar på din magkänsla när du bestämmer dig.

Du är inte bunden till en viss tjänst eller leverantör bara för att du har deltagit i en gratis NetSuite-demonstration.

Alla NetSuite-partners är olika och kan hjälpa dig på olika sätt. 

Demonstrationen visar NetSuites kapacitet och de oändliga möjligheter som öppnar sig. Den är som en trailer för en spännande film där den främsta birollen bör spelas av en kunnig och begåvad partner. Efter en lyckad demonstration kanske du vill diskutera hur leverantören kan hjälpa dig igång med NetSuite så enkelt som möjligt. En bra partner lyssnar på sin kund och är redo att snabbt komma med ett förslag och dra igång arbetet.

Men det kan också vara så att demonstrationen gör dig intresserad av NetSuite, men att leverantören inte känns helt rätt. I så fall behöver du inte oroa dig – du är fortfarande helt fri att välja en annan partner. Alla NetSuite-leverantörer erbjuder gratis demonstrationer och ibland är det helt enkelt så att kemin inte stämmer. Då är det bra att lära känna andra leverantörer och jämföra.


Hur väljer man partner inför en NetSuite ERP-implementering?

Börja med att tänka tillbaka på demonstrationen och identifiera vad det var som skavde. Om du hade en kollega med dig kan ni jämföra era upplevelser. Detta är ett skäl till att det alltid är bra att vara två på en demonstration.

Sedan är det dags att dokumentera. Vad vill du ha ut av en NetSuite-partner?

  1. Vill du bara köpa licenser för NetSuite och sedan anställa en intern projektledare som specialiserar sig på NetSuite?
  2. Är det viktigt att kunna outsourca bokföring och annan ekonomihantering i samband med implementeringen? I så fall bör det påverka ditt val. 
  3. Skulle du vilja ha en NetSuite-implementering som är skräddarsydd för er verksamhet? I så fall behöver du en partner som kan föreslå vilka moduler och licenser ni bör ha. Implementeringen kan ske i olika steg och partnern ger dig kontinuerlig utveckling och support för att tillgodose era individuella behov även efter implementeringen.
  4. Vill du bara ha hjälp med själva implementeringen utan att binda dig till en viss leverantör, så att du fritt kan välja vem du vill anlita för vidare utveckling?
  5. Ser du ett värde i att ha en partner som är engagerad i att vidareutveckla NetSuite, till exempel genom att skapa funktioner för lokalisering?

Förhandla med flera leverantörer innan du fattar ett beslut.

När du vet vilken typ av partner och tjänst du vill ha bör du kontakta flera leverantörer. Berätta gärna att du har fått en demonstration och att du söker rätt partner för själva implementeringen. Då kan de fokusera på att ge dig en presentation som matchar dina behov och det du vill få ut av NetSuite. Du kommer också att få en bra uppfattning om deras support och hur de kommer att samarbeta med dig för att utveckla NetSuite. Ett ERP-system är en stor investering och därför lönar det sig verkligen att prata med olika leverantörer på ett tidigt stadium. 

Använd informationen från samtalen och din magkänsla för att välja en trygg partner.

När är det läge att ta ett samtal med oss på Woolman?

Woolman har fyra starka sidor som skiljer oss från de flesta andra NetSuite-leverantörer:

  1. Du bestämmer själv hur du vill organisera bokföringen och ekonomihanteringen i ditt företag. Vi erbjuder inte de tjänsterna, så du är inte låst till en viss leverantör. Men om du skulle behöva hjälp, till exempel med utbildning eller rådgivning, finns vi alltid till hands även efter implementeringen.
  1. Vi utvecklar och driver Woolman Banking, en tjänst som gör att du kan koppla upp dig mot nordiska banker. Tjänsten fungerar sömlöst med NetSuite. Den gör det också möjligt att ansluta NetSuite till e-fakturaoperatörer och offentliga inkomstregister. Du kan även få Woolman Banking som en fristående tjänst om du känner att den skulle passa för din befintliga verksamhet.
  1. Våra NetSuite-tjänster inkluderar alltid implementering. Vi säljer inte bara licenser eller moduler. Vi arbetar hand i hand med dig under hela implementeringen, och på så sätt får du hjälp att välja de bästa modulerna och licenserna som stöder din verksamhet och dina tillväxtmål. Implementeringen är klar när ditt NetSuite är igång och fungerar som planerat.
  1. Vi använder själva NetSuite för att sköta ekonomin i våra dotterbolag, som ligger i tre olika länder med olika valutor. Vi vet alltså inte bara hur man implementerar NetSuite, vi vet också hur man använder det i en internationell miljö. Läs gärna vad CFO Kaisu Piisilä har för erfarenheter och tips inför en NetSuite-implementering.

Skulle du vilja veta hur Woolman arbetar med NetSuite-implementering? Eller vill du ha en gratis NetSuite-demo?  

Kontakta oss

 

Mareena Löfgrén, Brand Manager, Woolman Oy