Så enkelt automatiserar du din Shopify Plus-webbshop med Launchpad och Flow

automatiserar Shopify Plus-webbshop med Launchpad och Flow

Har du jobbat hela natten någon gång för att sätta upp händelser i din Shopify-webbshop?

Även om du kan skapa temat i förväg måste det ju publiceras manuellt vid ett visst klockslag. Och i rabattappen kan du bara skapa rabatter, inte byta ut några produktsidor. Sist men inte minst måste du publicera produkterna manuellt eftersom den biten inte kan schemaläggas. 

Du förlorar helt enkelt massor av tid på återkommande manuella uppgifter. 

Om du känner igen dig i den här situationen kan det vara dags att addera Flow och Launchpad till din Shopify Plus-webbshop. Flow och Launchpad är tidsbesparande appar som kan göra livet otroligt mycket enklare för Shopify Plus-handlare. I det här inlägget kommer vi att beskriva båda automatiseringsapparna hur de fungerar och vilka fördelar de har. 

Vad är Shopify Launchpad?

En av de bästa automatiseringsapparna för Shopify Plus-handlare är Launchpad. Launchpad är en Shopify-app som gör att du kan automatisera kommande händelser eller kampanjer i lugn och ro. Du kan lätt schemalägga hela kampanjen från början till slut samtidigt som du håller koll på resultatet i realtid. Detta är ovärderligt inför jul och Black Friday/Cyber Monday. 

Fördelar detta kan du göra: 

 • Välja specifika produkter att publicera i rean
 • Uppdatera lagret vid behov
 • Ställa in reapriser på kollektioner så att de börjar gälla när rean startar (utan att du behöver skriva en enda rad med kod!) 
 • Bygga kampanjspecifika teman som framhäver nedsatta produkter
 • Optimera teman i förväg för att undvika obehagliga överraskningar
 • Automatiskt byta tillbaka till huvudtemat när kampanjen är slut

Förutom alla dessa fördelar kan du också följa och utvärdera varje kampanj på appens dashboard som visar statistik i realtid. 

Och vill du skapa lite härligt buzz kring ditt varumärke kan du lösenordsskydda webbshoppen precis före ett produktsläpp. Sedan ger du lösenordet till dina lojalaste kunder så att de får exklusiv tillgång till den senaste kollektionen eller rean före alla andra. Lite VIP-behandling sitter ju aldrig fel.

Vad är Shopify Flow?

Shopify Flow är en automatiseringsplattform för e-handlare som låter dig automatisera arbetsuppgifter och frigöra välbehövlig tid till att fokusera på verksamhetens tillväxt. Det är som att ha sin egen privata assistent, förutom att den är helt gratis!

Den är också ett fantastiskt bra verktyg för att skapa skräddarsydda arbetsflöden som passar just din e-handel. Shopify Flow hjälper dig med lagerhantering och automatisering av köpupplevelsen samtidigt som den organiserar dina kunder efter olika nyckeltal.

Du kan till exempel tagga produkter som är på väg att ta slut, eller redan har tagit slut, eller ta bort dem automatiskt när lagret sjunker under en viss nivå. Flow skickar sedan ett mejl direkt till leverantören så att produkten kan beställas och fyllas på automatiskt. Detta sparar såklart massor av tid och arbete. 

Hur fungerar Shopify Flow?

Enkelt förklarat gör Shopify Flow att du kan automatisera dagliga uppgifter genom att skapa arbetsflöden. Och det bästa av allt är att du inte behöver veta ett enda dugg om app-utveckling. 

Så fort du har installerat appen kan du börja bygga automatiserade processer i ett enkelt visuellt byggverktyg. Du lägger bara till en trigger (en händelse som startar arbetsflödet), ett villkor (en regel för när åtgärden ska utföras) och en åtgärd (vad som ska göras när villkoret är uppfyllt). Du kan välja mellan att skapa dina arbetsflöden helt från scratch i webbläsaren eller skrolla igenom de färdiga mallarna i Shopify Flow. Du kan till och med integrera Flow med andra appar som Klaviyo och Yotpo för att optimera din e-handel ännu mer! 

Fler fördelar med Shopify Flow

Detta kan du också göra:

 • Förbättra köpupplevelsen genom att skapa ett supportärende när någon lämnar en negativ recension 
 • Personalisera marknadsföringen genom att tagga kunder efter köpbeteende
 • Organisera kunder efter livstidsvärde
 • Spåra användning av rabattkoder
 • Tagga nya produkter och automatiskt lägga till dem i specifika kollektioner
 • Hantera högriskordrar som behöver granskas 

Superboosta din webbshop med automatiseringsverktygen Shopify Flow och Launchpad

Jobba smartare, inte hårdare. Genom att använda Shopify Flow och Launchpad i din Shopify Plus-webbshop kan du enkelt frigöra tid för det som är viktigt: att få din e-handel att växa. Och det är där vi kommer in i bilden. Vi har lång erfarenhet som Shopify Plus-partner för e-handlare och hjälper dig gärna att sätta upp rätt arbetsflöden för din e-handel. 

Redo att ge din e-handel lite superpowers?

 Kontakta oss