Så väljer du rätt growth-byrå för din e-handel

Så väljer du rätt growth-byrå för din e-handel

Så väljer du rätt growth-byrå för din e-handel

Om du vill växa din e-handel behöver du hitta en partner som vet vad de sysslar med. Det kan vara lättare sagt än gjort, så här följer några tips på saker du ska titta lite extra på när du jämför kandidater.

Innan du tecknar avtal bör du kolla att din digitala partner uppfyller minst följande kriterier: 

De är specialiserade på e-handel

E-handeln har ett tydligt affärsmål: att sälja produkter och tjäna pengar. En partner som specialiserar sig på just e-handel kan hjälpa dig att göra det. 

En bra byrå vet allt om hur man säljer produkter och tjänster online. De är hemma på A/B-testning, kundanskaffning, retargeting, avancerad e-postautomatisering, SEO för e-handel och mycket mer.

De är transparenta  

Om du är osäker på vad din digitala byrå gör med din data har du nog inte rätt partner. Transparens är ett måste, och du bör bli informerad om vad som händer bakom kulisserna. 

En seriös growth-byrå för e-handel ger dig tillgång till din data och förklarar hur de arbetar med den. På så sätt har du alltid koll på vad som görs för att din verksamhet ska växa. 

De fokuserar på rätt mått 

Se till att byrån fokuserar på de mått som är relevanta för din e-handel. Det kan inkludera webbplatstrafik, konverteringsfrekvens, återkommande användare och genomsnittligt ordervärde. 

Byrån ska kunna ge dig klara besked om detta och leverera de resultat du behöver. 

De hjälper dig att växa på egen hand

En kompetent growth-byrå med e-handelsfokus nöjer sig inte med att skapa tillväxt åt dig, utan lär dig också att lyckas själv. En bra byrå har inga hemligheter. De delar med sig av sin kunskap så att du kan stå på egna ben.  

De hjälper dig att tjäna pengar

Detta kan ju verka självklart. Men en digital byrå som inte har koll på läget kan faktiskt bli väldigt dyr. En bra partner med rätt kompetens ser till att pengarna rullar in snabbare än de rullar ut.

Det är så vi jobbar. 

Woolman som growth-partner för din e-handel kan bli en riktig fullträff.

Vi har nämligen samlat all expertis under samma tak och hjälper till med allt från apputveckling, contentproduktion, sökmotoroptimering och Google Ads till kundanskaffning på Facebook. Dessutom skapar vi webbshoppar som dina kunder kommer att älska. Hur lyckas vi med allt detta? Genom att vara experter på det vi gör.


Gedigna kunskaper om Shopify

Vi är experter på Shopify. Vi kan Shopify bättre än vi hittar i vår egen ficka. Många av oss har också åratal av erfarenhet som e-handlare och e-handelsentreprenörer. 

De flesta av oss har dessutom arbetat med andra e-handelsplattformar. Vi har alltså många olika infallsvinklar. 

Vi älskar data

Japp, vi är datadrivna siffernördar. Vi slösar inte tid på gissningar – vi tittar på siffrorna och jobbar utefter dem.

Vi har till och med byggt vår unika datatjänst i samarbete med e-handlare för att kunna analysera vad som funkar bäst för våra kunder. Genom att fokusera på data kan vi utforska nya möjligheter och stötta våra kunder så att de kan växa sin affär ännu mer.

Vi spårar och fokuserar på rätt mått

Vi fokuserar på långsiktiga resultat, oavsett om det gäller kundanskaffning, retention eller lojalitet. Vi spårar viktiga mått med hjälp av köpdata från din e-handel och beräknar ROI på den totala prestationen, inte på enskilda transaktioner.

Skräddarsydda appar

Brukar du tänka att det skulle vara praktiskt att ha en app som innehåller allt du behöver för din verksamhet? Då har du kommit rätt! Vi har ett team som utvecklar Shopify-appar och kan skapa en skräddarsydd app helt enligt dina önskemål. 

De vet inte ens vad ”omöjligt” betyder.

Vi kan SEO

Vi erbjuder kompletta tjänster för sökmotoroptimering speciellt för e-handeln, bland annat en grundlig site audit (webbplatsgranskning), teknisk SEO, rapportering och copywriting. Vår kunskap om SEO för e-handeln kommer att hjälpa dig att ranka högre på Google och boosta försäljning och konvertering.

Vi gör A/B-tester. På allt. Hela tiden. 

Det finns inga standardsvar eller standardlösningar. Det är därför vi ständigt testar, analyserar och anpassar.

Vi är övertygade om att testning och implementering är vad som krävs för att träffa rätt och fixa försäljningen du behöver. 

Vi kan kundanskaffning och retargeting bättre än de flesta

Om du vill ta din e-försäljning till nästa nivå behöver du helt enkelt få hjälp av någon som förstår sig på kundanskaffning och retargeting lika bra som vi. Vi hjälper dig att hitta nya kunder av hög kvalitet och engagera befintliga kunder så att de handlar av dig igen. Dessutom ser vi till att de spenderar mer pengar så att livstidsvärdet och det genomsnittliga ordervärdet ökar.

Utan expertkunskap kan din målgrupp bli alltför bred och hålla en låg kvalitet. Då kan du inte personalisera din marknadsföring eller engagera dina kunder. Risken är att du förlorar pengar.

Vi ser till att du inte behöver råka ut för det. Vi hjälper dig att hålla kontakten med kunderna även efter köpet så att de återvänder gång på gång.

Vi är experter på internationalisering och marknadstester.

Våra kunder är internationella företag som siktar på att växa utanför de egna gränserna. Att testa nya marknader och skaffa kunder internationellt är vardagsmat för oss. Med rätt genomförande går det snabbt och effektivt: på bara några veckor kan vi se om det finns potential på den nya marknaden eller inte.

Vi är 100% transparenta.

Vi gömmer inte dina siffror. Vi är öppna och delar allt med dig så att du vet exakt var din verksamhet befinner sig. 

Dessutom anser vi att du ska äga din egen data. Därför uppmuntrar vi dig att själv äga dina annonskonton – vi behöver bara få åtkomst till dem.

Om du någonsin skulle vilja byta byrå kan du alltså ta med dig all data också. 

Och förutom att vi skapar magi med din data lär vi dig att göra detsamma på egen hand! Vi håller dig i handen genom hela processen. Och när det är dags för dig att lämna boet släpper vi taget, eftersom vi vet att du kan lyfta mot nya höjder på egna vingar. 

Letar du efter en digital partner som specialiserar sig på tillväxt för e-handlare? Hör av dig till oss! 

 Kontakta oss

JENNI REHN, CONTENT PRODUCER, WOOLMAN OY