Woolman SE

Shopify Unite 2019 – Day Zero

Shopify Unite 2019 – Day Zero

Shopify Unite samlar även i år Shopify-samarbetspartner runt hela världen. Evenemanget bjuder på Shopifys produktlanseringar, presentation av applikationer samt utveckling av affärsmodeller i workshop – nätverkande och framtidsprognoser inte att förglömma!

Woolman reste i år till Toronto med rekordstor representation. På plats är CTO Tero Junttila, COO Petteri Mustalahti och Growth Hacker Mikko Rekola.

GATUVY I TORONTO 

Evenemanget pågår officiellt från tisdagen till torsdagen. Trots det var Day Zero, det vill säga måndagen och Shopify Unites inofficiella startdag, värd att uppleva. Under dagen besöktes bland annat NBA-laget Toronto Raptors segerfest, där det rådde karnevalstämning. Måndagen kröntes av ett besök på Shopifys huvudkontor.

Shopify syns i gatubilden

Den första överraskningen i Toronto var att Shopify syns i gatubilden. Då Shopify vuxit har allt fler arbetstagare rekryterats till huvudkontoret. Just nu jobbar över 1 500 arbetstagare där och Toronto har flera filialkontor.

Under besöket på huvudkontoret träffade vi andra europeiska Shopify Plus-partner och apputvecklare. Med var också Hain Joubert med kolleger som vi såg i Helsingfors förra hösten.

Framme Petteri Mustalahti (vänst.) och Jesper Madsen (hög.), baktill Hain Joubert (vänst.) och Kim Eriksen (hög.)

Den egentliga agendan för besöket på Shopifys huvudkontor var att förstå kontorets och bolagets verksamhetssätt. Begreppen nära köpmannen och byggande av handelns framtid fick en ny betydelse under rundturen.

Det var också trevligt att prata med övriga partner-byråer och jämföra erfarenheter med britter och tyskar angående möjligheterna med global näthandel.

På huvudkontoret

Egentliga avslöjanden om förnyelser fick vi inte ta del av ännu. Vi fick dock nys om att förra årets förnyelser och uppdateringar är smågrejer jämfört med de förnyelser som snart offentliggörs. De magiska orden som upprepade gånger lyftes fram i diskussioner med Shopifys representanter var möjliggörande och skalning av tillväxten.

Mera kommer! Snart smäller det!

Tisdagens Partners Day inledde evenemanget officiellt med full styrka. I år har verksamheten spridits kring Toronto och våra experter besöker många framträdanden, workshop och möten.

Text: Mikko Rekola, Growth Hacker / Woolman 

Läs mer:

Nyhetsbrev