Shopify Unite 2019 – Partner Day

Shopify Unite 2019 – Partner Day

Tisdagsmorgonen inleddes med en rundtur på huvudarenan Beanfield Centre, och då erbjöds också tryckning av Shopify Unite-tröjor och nätverkande. Vi bekantade oss bland annat med Bold, Octane ai, Shoelace, Printful och Space Squirrel som är känd från Covet.pics. Vi hörde representanter för apparna i fråga berätta senaste nytt och diskuterade framtiden.

I slutet av dagen uppdelade vi oss på två olika ställen. Mikko tog sikte på Facebooks huvudkontor i Toronto, medan Tero och Petteri styrde kosan mot Shopifys huvudkontor för att höra om den visuella utformningen av DTC-varumärken. Efter dessa evenemang bekantade vi oss med lokala Shopify-köpmäns fysiska butiker.

Facebook

Besöket vid Facebooks kontor i nivå med molnen var oförglömligt. Evenemanget var fullsatt. Framförandet på några timmar innehöll många fakta, men särskilt Bobby Henneseys anförande var imponerande. Han fokuserade under sitt anförande på hinder för konsumentens köpbeslut och på hur otåliga dagens konsumenter är på nätet. Allt ska ske genast och väntande upplevs obehagligt.

I slutet av anförandet gick han igenom samarbetet mellan Facebook och Shopify. I år kommer bland annat förnyelser som gäller den dynamiska produktreklamen. Förnyelserna gäller särskilt Instagram och för retargetering är nya tekniska möjligheter på gång. Nya lanseringar för reklamformerna utlovas. Dessutom uppmuntrades köpmännen att producera allt mera vertikalvideo.

Evenemanget fortsatte med en paneldiskussion där kända nätbutiker som Endy Sleep och Vitaly Design deltog. I slutet uppträdde Martin Barthel som roade publiken. Han ansvarar för Marketplace-lösningar i Nordamerika.

Shopifys huvudkontor – DTC-varumärkenas visuella utformning

Vid Shopifys huvudkontors studio ordnades en omfattande paneldiskussion om design. I diskussionen lyftes fram tilläggande av fler egenskaper mot betalning och vad det lönar sig att satsa på och varför.  Om man kopierar andra butikers enskilda feature, ska man först överväga vissa faktorer.

För det första borde man fundera på varför en egenskap införs. För det andra borde man fundera på varför den enskilda egenskapen är så överlägsen att det lönar sig att införa den. Sällan påverkar ett enda designtricks varumärkets försäljning, men å andra sidan måste man urskiljas i den stora massan, utan att glömma varumärkets egen röst.

I fråga om design kommer man att fokusera allt mera på modeller med beställning mot månadsbetalning. Att de här modellarna är månadsbaserade medför utmaningar för designen. Å andra sidan kan man se det här som en möjlighet då det för affärsmodellen i fråga krävs tydlig design och enhetlighet till exempel i orderbekräftelser.

Första besöket till Shopify-köpmännens butiker

I slutet av dagen besökte vi lokala Shopify-köpmäns fysiska butiker. Alla dessa köpmän är långvariga kunder hos Shopify och de berömde plattformens användarvänlighet. Butikerna använde också de POS-lösningar som Shopify stöder. Se det bästa från butiksbesöken nedan.

Mera på gång

På onsdag utlovas ett keynote-anförande och även enskilda produktlanseringar och flera workshop.

Text: Mikko Rekola & Tero Junttila, Woolman

Läs mer: