Shopify-webbhandlare får nya leveransmöjligheter till Ryssland

Nya leveransmöjligheter till Ryssland

Webbhandlarnas leveransalternativ i Ryssland ökade avsevärt i och med att Woolman och RusPostExpress inledde samarbete. Woolmans Nordic Shipping App innehåller från och med juni RusPostExpress leveranssätt i Ryssland.

RusPostExpress är wCargos och Rysslands Posts gemensamma logistiktjänst. RusPostExpress skickar paket till alla delar av Ryssland till samma pris - vare sig målet är S:t Petersburg eller Vladivostok. Postens officiella status gör att gränsformaliteterna går snabbare och tilläggstjänsterna ger verkligt mervärde både åt sändaren och åt mottagaren.

Enligt en undersökning gjord av ryska forskningsinstitutionen Insight Data har logistikleverantören betydelse: undersökningen visade att Rysslands Post är den populäraste paketleverantören enligt ryska konsumenter.

– Vi är glada att vårt samarbete med Woolman gör det möjligt för Shopify-
handlare att enkelt komma in på den ryska marknaden. Vi har över 16 års erfarenhet av internationella webbutiksleveranser i Ryssland. Nu kan vi i samarbete erbjuda en smidig och prismässigt konkurrenskraftig tjänst åt alla Shopify-handlare, säger RusPostExpress verkställande direktör Olga Wegelius.

– Många företagare tror att det är svårt att komma in på den ryska marknaden. Men försäljning direkt till konsumenterna är tvärtom enkelt.

Wegelius säger att osäkerhet har varit det största hindret för företag som velat utvidga verksamheten till Ryssland. Många har trott att den ryska byråkratin är krånglig och leveranserna dyra och opålitliga. Men den ryska byråkrati som uppfattas som krånglig gäller inte D2C-försäljning. 

Direkt försäljning till konsumenterna är enkel av följande anledningar:

  • Produktcertifiering behövs inte
  • Produkter eller förpackningar behöver inte ha rysk text
  • Internationella handelsavtal behövs inte
  • Sanktionsbegränsningar gäller inte försäljning direkt till konsumenter
  • Leveranserna kan genomföras utan mellanhänder
  • Cross-border-webbhandel är skattefri för ryska konsumenter upp till 200 euro eller 31 kilo och överstigs dessa betalar konsumenten kostnaderna (postavgiften ingår inte i de 200 eurona)
  • Konsumenten svarar för skatterna och processen sköts helt på ryska sidan och kräver inga åtgärder av säljaren
  • På grund av skattefriheten kan det vara förmånligare att köpa cross-border än lokalt och därför är detta populärt

– Vi vill skapa en port till Ryssland, en ”Gateway to Russia” för Shopify-handlare tillsammans med RusPostExpress. RusPostExpress är ryska postens officiella representant och vi tror att en känd aktör kommer att främja kundernas köpbeslut i webbutikens kassa. En direkt integration till RusPostExpress tjänster från Nordic Shipping App ger handlarna ett konkurrenskraftigt nytt alternativ när det gäller leveranser till Ryssland, konstaterar Woolmans produktchef Mareena Löfgrén. 

Nordic Shipping App är Woolmans app som gör det möjligt att visa hämtställen och skriva ut adresskort på Shopify-webbutikens beställningar. Över 200 webbutiker litar på appen. Nordic Shipping App stöder utöver RusPostExpress en mängd andra populära och pålitliga leveranssätt.

Woolman hjälper europeiska varumärken att få framgång på den globala marknaden med tillväxtfrämjande webbutikslösningar och med sin mångsidiga leveransapp, Nordic Shipping App.

Läs mer om Nordic Shipping App här

Läs om RusPostExpress tjänster här