Öppna en D2C-kanal och få full kontroll över ditt varumärke

STARTA DIN
D2C WEBSHOP

Öppna en D2C-kanal och få full kontroll över ditt varumärke. Processen kan verka oöverstiglig men vi ger dig verktygen att bygga en framtidssäkrad webshop som dina kunder älskar.

Du är i gott sällskap

aimn logo Shopify Plus
Logo Singular Society  Shopify PLus
Stenbolaget D2C
Fazer logo
Klippan logo Shopify
AquaTeq logo Shopify
Sqrtn company on Shopify by Woolman

Öppna din egen D2C-webshop

Varför du ska gå med i D2C-revolutionen

Anslut dig till Europas största Shopify Plus-byrå appar som vi har utvecklat

varumärken som kunder

350

anställda, inklusive 10 e-handlare

100

appar som vi har utvecklad

18

Kontor: Sverige, Finland, UK, Nederländerna

9

Vanliga frågor och svar

Att lansera en ny affärsmodell kan vara utmanande och kräva mycket energi men vi ger dig ett lätt sätt att komma igång - D2C som ett experiment. Med hjälp av vår ”D2C-pivot webshop” kan du enkelt testa din D2C-affärspotential utanför dina nuvarande IT-system, lager och leveransmetoder. Se det som ett affärsexperiment som drivs av affärsägare. Det här är det fina med det, med en D2C-pivot webshop kan du testa dina D2C-möjligheter.

Ja. Att sälja direkt till kund sänker kostnaderna med 10 - 15 % för grossist-distributionen och 15 - 40 % för återförsäljare. Men det är bara början. Det viktigaste för att öka din försäljning är att öka värdet för dina kunder. En D2C-strategi låter dig göra just det.

Nu är det dags att hoppa på D2C-tåget. I och med Covid-19 har studier visat att marknaden är redo. Så pass att om ditt varumärke inte utvecklas idag kan dina konkurrenter köra om dig. Den enda verkliga frågan är, vilket är det bästa sättet för dig att öppna en D2C-kanal?

Här på Woolman är vi övertygade om att det bästa resultatet kommer när vi arbetar hand i hand. Tillsammans bygger vi och hjälper dig att driva en D2C-webshop som är helt skräddarsydd efter dina behov, utan att dina övriga säljkanaler påverkas. 

Här nedan har vi listat vår femstegs-plan för att bygga en framgångsrik D2C-webshop:

1. Identifiering av din möjlighet till direkt-till-kund verksamhet

2. Design av rätt användarupplevelse och design för din verksamhet

3. Uppbyggnad av en e-handelsbutik och implementering av nödvändiga verktyg

4. Förbered ditt team för lansering 

5. Hjälp med kundanskaffning och vidareutveckling av din e-handel

Vår beprövade metod har hjälpt många välkända varumärken att testa D2C-modellen. När deras affärskoncept visade sig vara framgångsrikt har vi dessutom hjälpt dem att uppgradera. Läs deras framgångsberättelse här.

Vi förstår att öppnandet av en D2C-webshop inte alltid gör grossister, handlare och återförsäljare lyckliga. Det sista du vill är att ge dig in i ett priskrig med ditt eget varumärke. Ett sätt att undvika detta är att öppna upp nya möjligheter. Du kan använda din D2C-kanal för att presentera exklusiva produkter, nya produktpaket eller testa en prenumerationsmodell. Det kommer inte att göra dina existerande återförsäljare upprörda. Dina erfarenheter från din D2C-kanal kan i själva verket även gynna dina återförsäljare. Lojalitetsprogram kan och ska delas med ditt nätverk av återförsäljare i det långa loppet. Vilken D2C-möjlighet passar ju ditt företag?  Kontakta en av våra experter


Oroar du dig för långsamma och kostnadskrävande IT-projekt? Gör inte det, vi erbjuder D2C som ett experiment (en pivot webshop, som du kan uppgradera när som helst). Vi hjälper dig att ta fram ett genomtänkt D2C-koncept baserat på Shopify och ser till att din D2C-webshop är igång inom 4–16 veckor. Det följs sedan av ett kundanskaffnings-program och en utvecklingsperiod, så att vi kan optimera din webshop och testa resultaten. När verksamheten fungerar och växer hjälper vi dig uppgradera

Eftersom vårt mål är att lansera en väl genomtänkt pivot webshop räknar vi alltid med behovet av uppgradering – även över gränserna. Vi vet vilka tekniker som krävs för att få det att ske och ser till att inget står i vägen för att uppgradera internationellt och snabbt.  Med en stabil plan till hands har vi tidigare hjälpt andra. Så här går det till.


Vi finns här för att hjälpa dig.

Kontakta oss