Woolman SE

Magento 1 upphör – vad är bästa vägen framåt?

Magento 1 end-of-life juni 2020

Supporten för Magento 1 försvinner 30 juni 2020 och det är därför hög tid att fundera igenom vad som är bästa vägen framåt för er e-handel.

Så vad är det som gäller och vad bör du som använder Magento 1 tänka på? Här har vi listat några av de vanligaste frågorna vi får från våra kunder. 

 


Vanliga frågor

Fråga: Måste jag byta ut min Magento-baserade sajt?

Svar: I praktiken ja. Sedan 2014 har i princip all nyutveckling fokuserat på Magento 2 och efter juni 2020 kommer nuvarande support för Magento 1 helt försvinna. Det innebär bland annat att viktiga säkerhetsuppdateringar upphör.

 

Alternativ för e-handel

Fråga: Vilka alternativ har jag nu?

Svar: Du har många alternativ! Vilket kan vara en utmaning i sig, då det kan kännas som att man har för många val. Som Nordens största Shopify-partner är vi naturligtvis lite partiska, men vi ska ändå försöka ge dig en bild av alternativen:

Magento 2

Ett alternativ som många användare av Magento 1 spontant tänker på är att migrera till Magento 2. För de bolag som har en stor och välfungerande IT-organisation med stor Magento-kunskap kan detta vara ett bra alternativ. Magento 2 kan även vara en bra lösning för dig som har ett avancerat B2B-upplägg med många olika kundunika priser, systemflöden och kopplingar.

WooCommerce

Woo-Commerce kan likt Magento 2 vara ett bra alternativ om ni har en IT-organisation med stor kunskap alternativt en lokal kostnadseffektiv konsultlösning. Kopplingen till WordPress gör Woo-Commerce till ett intressant alternativ om ni har specifika arbetssätt för publicering av innehåll. 

En lokal svensk plattform

I Sverige har vi många lokala alternativ som erbjuder mer eller mindre enkla plattformar som kan passa många behov. Den stora frågan är hur du tror att de kommer att utvecklas de närmaste 5 – 10 åren och om de kommer kunna leverera den tekniska utveckling som omvärlden och din e-handel kräver.

Shopify

Om du med din nuvarande lösning känner igen dig i något av följande påståenden kan Shopify vara ett bra alternativ:

Som svar på ovanstående problem finns Shopify. Idag är det mer än 1 000 000 kunder som driver sin e-handel genom Shopify och totalt omsätter de mer än 100 miljarder USD. Det är en riktig SaaS-lösning där ni kan fokusera företagets resurser på era produkter, försäljning och marknadsföring istället för drift och underhåll av IT-system.

I korthet ger Shopify följande fördelar:

 

Fråga: Hur går det till att byta plattform?

Svar: Det är naturligtvis ett stort steg att byta plattform och här kan vi på Woolman hjälpa er genom hela processen innefattande beslut, design och planering, skapande av ny sajt inkl migrering av data från er gamla plattform samt sätta upp kopplingar till olika stödsystem som ex affärs- och logistiksystem. Vi kan också hjälpa er med vidareutveckling av er e-handel samt att optimera trafikflödet till sajten.

 

Kundreferenser

Här är några exempel på kunder vi hjälpt migrera från Magento 1 till Shopify:

 

Läs mer: En jämförelse av två kraftfulla e-handelsplattformar: Från Magento till Shopify Plus

 

 

Kontakta oss så berättar vi mer!

Kontakta oss

 

Anders Danielson
anders.danielson@woolman.io
+46 73 344 5151

Bengt Holmberg
bengt.holmberg@woolman.io
+46 70 660 2828

Nyhetsbrev