Woolman SE

Shopify-webbutiker

Att starta en webbutik blir allt lättare när teknologin går framåt. Shopify är en föregångare inom enkelhet. 

Vad är Shopify?

Shopify är en molnbaserad webbutiksplattform. För Shopify behövs ingen webbhotelltjänst. Du behöver inte bekymra dig för tekniskt underhåll av en server eller för dataskyddet. Med Shopify behöver du inte sätta dig in i tekniken mer än du vill - du kan i stället koncentrera dig på affärerna och kunderna. 

Att starta en Shopify-webbutik kan gå så snabbt som på några timmar. Du behöver inte vara en IT-guru för att använda Shopify. Du kan börja använda Shopify även om du inte är van vid webbutiker över huvud taget. 

Enkel, smidig och snabb - med de orden har webbhandlare med olika stora företag beskrivit Shopify. 

Hur fungerar Shopify?

Shopify-webbutiken sköts via webbläsaren. Webbutikens utseende kan väljas bland Shopifys egna teman, av vilka en del är avgiftsbelagda. Webbutikens struktur kan ändras genom att du lägger till och flyttar olika delar. 

Med Shopify är det lätt att sälja såväl fysiska som digitala produkter. Det går också lätt att ha en blogg eller olika innehållssidor i samband med webbutiken. Med dem kan du till exempel berätta mer om dina produkter och ditt företag.

Webbutikens egenskaper kan förbättras enligt dina behov med Shopify-appar som finns i App Store och som snabbt kan tas i bruk för butiken. 

Sälj där dina kunder finns! 

Att administrera butiken är enkelt. Du kan lägga till flera säljkanaler, sales channels, i din traditionella webbutik. Då kan du sälja till exempel på Instagram, Facebook och Pinterest. De olika kanalerna kan skötas på samma ställe, det vill säga i din Shopify-webbutik. Med hjälp av butiken kan du dessutom placera köpknappar - Buy button - på strategiskt bra ställen.

När affärerna går bra kan du göra djupa affärsanalyser med Shopifys egna analysfunktioner. Genom att följa med statistiken kan du rikta din arbetsinsats på rätt sätt för att öka besökarantalet och försäljningen. 

Webbutiken kan också skötas via mobil eller pekplatta med en Shopify-app. 

Egenskaper och betalningssätt

Fast Shopify är engelskspråkig stöder den svenska leverans- och betalningssätt. Bland annat Checkouts betalningsförmedling kan användas i Shopify-webbutiker. 

Nordic Shipping App är en Shopify-app som Woolman gjort och som låter dig använda svenska leveranssätt och adresskort i Shopify-webbutiker. Samma app fungerar också om du vill skicka paket utomlands, eftersom den gör det lätt att fylla i och använda köpehandlingar och bilagor som krävs av tullen vid frakt utanför EU.

Du kan läsa om webbhandlare som använder Woolmans Shipping App i Woolmans blogg. 

Shopifys prissättning 

Som billigast kan man utnyttja Shopify med ett Shopify Lite -avtal, som kostar nio dollar i månaden. Med Lite-alternativet kan man utnyttja Shopifys egenskaper i en webbutik som redan finns eller på försäljningskanaler i sociala medier.

Priset på en traditionell Shopify-webbutik är 29 dollar i månaden. 

Shopify Plus-alternativet är avsett för stora webbutiker. Plus-paketet skräddarsys enligt kundens behov. Woolman är en Shopify Plus Partner. 

Vid valet av alternativ lönar det sig att beakta webbutikens produkt- och kundmängd. Vi hjälper dig gärna att välja rätt.  

Butiker som använder Shopify 

Många handlare har varit glada över hur enkel och smidig en Shopify-webbutik är.

Företaget Lunette, som har sitt högkvarter i Juupajoki och som säljer menskoppar och tillbehör till dem, har redan en tid använt Shopify. Lunette har många marknadsområden runt om i världen. Företagets verkställande direktör Heli Kurjanen berömmer Shopify. 

– Det allra enklaste ur vår synvinkel har varit att vi kan kombinera information och köpande, säger Heli Kurjanen.

Eeva och Anna har en webbutik för etiska produkter. De valde Shopify eftersom deras webbutik Store of Hope är en webbutik med flera handlare. Flera producenter säljer sina produkter i samma butik.

Zombie Dash är ett polskt barnklädesmärke som Salla Romppanen importerat till Finland. Romppanen beslöt sig för att starta en webbutik för Zombie Dash-produkter, på kundernas begäran! Romppanen beställde webbutiken helt färdig. 

Du kan läsa mer om våra kunder i Woolmans blogg

 

Vill du veta om Shopify är en lämplig webbutikslösning för dig, kontakta oss

Kontakta oss!