Woolman SE

Varför gav vi vårt bolag namnet Woolman?

Varför gav vi vårt bolag namnet Woolman?

Vi ville att berättelsen och namnet avspeglar bolagets värderingar och principer. 

John Woolman var en amerikansk handelsman och journalist som kämpade mot slaveriet på 1700-talet. Vår mission är att avlägsna teknologiska hinder och befria våra kunders resurser för affärsverksamhet. Vi har upplevt att IT-system kan binda och till och med "förslava" affärsverksamheten. Ett smidigt utvecklande av IT:n har inte alltid inneburit en smidig affärsverksamhet. Det vill vi ända på. Vi möjliggör en smidig affärsverksamhet genom att hjälpa kunderna välja rätta SaaS-baserade teknologier och stöda kunderna på vägen.

Collet Everman Woolman var en av Delta Air Lines grundare. Under hans ledning skötte Delta om sina kunder och anställda, växte och hade framgång. Hans mest kända citat är:

”Let's put ourselves on the other side of the ticket counter.”

När Delta växte förfärades han över att han inte längre kände varje anställd vid namn. Han trodde på människor och på samarbete. Det här beskriver väl vår passion och förmåga att leda vår verksamhet utgående från kunden, så att våra värderingslöften uppfylls.

”Quality begins with people.”

Till våra värderingar hör glädje, öppenhet, stolthet, ärlighet, äkthet, kreativitet och fokus på lösningar. Vi vill att våra värderingar återspeglas i allt vi gör, antingen det gäller kunder, anställda, samarbetspartners eller vem som helst som vill dela vår mission. Allt detta skapar tillit, vilket är livsnödvändigt. Vi är i en tillitsbusiness.

”Any individual or business that is completely honest in all its dealings is likely to succeed.”

Juha Harju, CEO / grundare / WoolmanLäs också:

Nyhetsbrev